free amp template

© Copyright 2020

Reiskoffers van Nederlands-Indië

van Shelly Lapré

Verhalen over mijn (voor)ouders zijn door mij verbeeld in originele reis- en hutkoffers uit Nederlands-Indië. 

Zo is de oude reiskoffer, die gebruikt is door mijn moeder op haar bootreis met haar familie vanuit Indië naar Nederland in 1950, bewerkt met antieke batikstoffen en nostalgische oude familiefoto’s tot een kunstwerk. 

De reiskoffer staat niet meer ergens onbeduidend weggestopt op zolder, maar wordt nu uitgestald als een soort klankkast van herinneringen aan het leven van mijn familie in Nederlands-Indië.

Nederlands-Indië...
een gedenkwaardige herinnering!

Oud batikstof, batik, sepia inkt

Heeft u belangstelling en doet u mee met de workshop?

Ik hoop anderen te kunnen inspireren die zich verwant voelen met de geschiedenis van Nederlands-Indië. 

Daarom nodig ik graag iedereen uit om deel te nemen aan mijn workshop, zoals mensen van Indische en Molukse afkomst, of oud KNIL veteranen, kortom jong en oud zijn van harte welkom. 

Heeft u nog een oude koffer, kist, bewaardoos of iets dergelijks in uw bezit uit het voormalig Nederlands-Indië? 

Samen met mij kunt u, eventueel met uw (klein) kinderen, het object tot een waar kunstwerk maken met (kopieën van) uw eigen oude foto’s, brieven, postzegels, enveloppen, tekeningen, bijzondere formulieren, batikstoffen enz. 

De afwerking wordt gedaan met batik technieken en sepia-inkt. Zo wordt een Tempo Doeloe sfeer van het voormalig Indië gecreëerd. 

Het Oudindische eigendom wordt een beeldend verhaal met gelukkige, verdrietige en/of anekdotische vertellingen voor uw (klein) kinderen, familie en vrienden. 

Met deze ontstane kunstwerken wordt het Nederlands-Indië , dat een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis, op een toegankelijke beeldende manier tot uitdrukking gebracht en eventueel tentoongesteld (met catalogus). 

Daarbij hoop ik jongeren nieuwsgierig te maken naar deze geschiedenis! 

In opdracht uw koffer door mij tot een Indisch kunstwerk te laten maken is ook mogelijk! 

Vrijblijvende informatie

Telefoon
E-mail
Website

Shelly Lapré

06-23432091
info@shellylapre.nl
www.shellylapre.nl

© Copyright 2021